Almeerse bedrijven gezocht die Viva la Donna-dag vieren

11 mei 2011 05:00

ALMERE – Zondag 29 mei is het Viva la Donna-dag. Een dag voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad of nog steeds hebben. Zij worden op deze dag door diverse bedrijven in het zonnetje gezet. Honderden schoonheidssalons en wellnessinstituten openen op of rond 29 mei belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan.


Almere DEZE WEEK doet een oproep aan Almeerse bedrijven die iets doen in het kader van Viva la Donna-dag. Stuur een e-mail naar redactie@almeredezeweek.nl met meer informatie over je activiteit. In de krant van 25 mei besteedt Almere DEZE WEEK uitgebreid aandacht aan deze bijzondere dag voor vrouwen met kanker.

Iets doen voor een ander

De Praktijk voor Oosterse Geneeswijzen in de Sieradenbuurt organiseert in het kader van Viva la Donna-dag in Medi-Mere aan de Duitslandstraat 104 in Almere Poort verschillende verwenbehandelingen op zaterdag 21 mei. Jeanette Waterval: “Met vijf mensen geven wij die dag verschillende massages, acupuncuur, reiki en voetreflexmassages. Dit is voor ons de gelegenheid om iets te doen voor een ander, voor die vrouwen die het nodig hebben.” De behandelingen duren 45 minuten en zijn gratis. Jeanette: “Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en de vrouwen die er aan meededen waren heel verschillend. Van vrouwen die al genezen waren, dus al vijf jaar geen kanker meer hadden, tot vrouwen die nog in behandeling waren of zelfs al waren opgegeven. Het is mooi als je toch nog iets voor ze kan doen en met de Viva la Donna-dag laat je zien dat ze er als vrouw en als mens nog mogen zijn.”
Vrouwen kunnen zich aanmelden voor een behandeling via www.vivaladonna.nl, waar alle bedrijven staan vermeld die verwenbehandelingen aanbieden.