Almeerse behaalt zesde plaats in ModernLook Contest

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Ze is net 18 jaar geworden en heeft al een korte maar flitsende start van haar modellencarrière achter de rug. Jorien Cohrs deed onlangs mee aan de modellenwedstrijd ModernLook, waarvan binnenkort de filmopnames te zien zijn op TMF. In de finale eindigde ze op de zesde plaats.


"Mijn moeder hoorde de oproep op Veronica waarbij modellen gezocht werden. Zij stuurde meteen een foto van mij toe, waar ik drie weken later een reactie op kreeg. Ik zat bij de laatste vijftig van de 2600 mensen die hun foto hadden toegestuurd."
Vanaf toen was het aan de finalisten zelf om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, die meetelden voor de eindfinale. Daardoor eindigde Jorien bij de laatste tien.
"Vrijdag 10 oktober moesten we naar Amsterdam komen waar we twee fotoshoots deden. Een cameraploeg van Veronica filmde alles en ondertussen werd er gepresenteerd door Lieke van Lexmond. 's Avonds moesten we ons presenteren."
Jorien behaalde de zesde plaats, maar daar is ze zeker niet rouwig om. "Ze zochten een doorsnee meisje, een beetje de 'girl next door'. Het meisje dat gewonnen heeft, was dat ook wel. En één van die fotografen wil mij verder helpen in de modellenwereld door mooie foto's van mij te maken", zegt Jorien.
Jorien voelt zich prima thuis in het 'wereldje'. "Het was heel spannend om te doen maar vooral erg leuk. Ik had me er nooit zo in verdiept, maar iedereen bij de wedstrijd vond mij heel fotogeniek, zei dat ik veel potentie heb. Maar dat zal het komende jaar wel blijken, nu eerst de foto's afwachten."