Almeerse boot vooraan in Canal Pride

26 juli 2011 05:00

ALMERE – Er vaart een Almeerse boot vooraan tijdens de optocht van de Gay Pride 2011, zaterdag 6 augustus door de Amsterdamse grachten. “We worden beloond voor onze jarenlange inzet”, zegt Alex von Morgen, die dit jaar voor de zesde keer meevaart met een Almeerse boot. “Bootnummer zes betekent de volle aandacht.”


Er gaan een kleine honderd mensen mee op de Canal Pride. Dat de Almeerse boot aandacht zal trekken is gegarandeerd, want een keur aan dj’s van de Nederlandse radio stapt aan boord. Barry Paf, Menno de Boer en Martijn Kolkman zullen allemaal een set draaien. Von Morgen: “Doordat er een comité aan vrijwilligers meehielp kregen we meer contacten en was er tegen relatief lage kosten een veel betere organisatie neer te zetten. Wij krijgen geen subsidie en zijn dus compleet afhankelijk van sponsoren. Voor het eerst kunnen wij de boot ook ‘aankleden’, dankzij sponsoring.“

Tolerant

Het thema van de boot is ‘Samen bouwen aan…’. Von Morgen: "Wij bouwen aan een tolerante samenleving in Almere, dat is een ideaal waar ik voor sta en dat ik wil uitdragen. Dat bouwen nemen wij letterlijk, dus onze boot zal vol bouwvakkers staan. En wij willen doorbouwen aan een Almeerse samenleving waarin iedereen wordt geaccepteerd. Om die reden is een werkgroep gestart onder de naam Almerepride. Die groep vrijwilligers wil in de toekomst een Roze Zaterdag naar Almere halen. Dat betekent dat er zo'n honderdduizend mensen op Almere afkomen”, zo vertelt Von Morgen enthousiast. “Maar eerst de parade op 6 augustus, waar wij een Almeers visitekaartje gaan afgeven.”