Almeerse carnavalsgroep naar Zomercarnaval Rotterdam

15 juli 2009 07:00

ALMERE - De Almeerse carnavalsgroep 'Azucar' doet mee aan de 25ste editie van het Zomercarnaval in Rotterdam. De parade van Azucar staat in het thema van 'Tropical Fruit Fantasy'.


Mede-organisator Rudella Rosel: "Voor het thema hebben we veel tropisch fruit en tropische kleuren in onze parade. We hebben vier 'roadpieces' die worden voortgetrokken door de deelnemers, verder zijn er twee praalwagens waarvan er één bestemd is voor de Azucar-carnavalskoningin en haar gevolg. En er is één voor een immens grote fruitschaal."
Go crossmedia, de uitgever van www.azucar.fm en Azucar Magazine organiseert dit jaar voor het eerst een eigen groep in de parade van Rotterdam. Azucar wil tijdens het carnaval de grootste groep zijn. Rudella: "We wilden minimaal duizend deelnemers. Dat is helaas nog niet gelukt, maar er melden zich nog steeds mensen aan. Het wordt echt een spectaculaire optocht!"
Deelnemers komen voornamelijk uit Almere, maar ook uit andere delen van Nederland. Tot 20 juli kunnen mensen zich nog aanmelden voor deelname aan de straatparade samen met Azucar. Aanmelden kan via www.azucar.fm en bij Rudella tijdens kantooruren: 036-5395925.

Queen van het Zomercarnaval

Azucar heeft ook een 'carnavalsqueen' naar de 'Queen Election' van het Zomercarnaval gestuurd: de 20-jarige Dephenic Landvreugd. Als ze op zondag 19 juli verkozen wordt, mag de Almeerse zich een jaar lang 'Queen Ortel Zomercarnaval' noemen. Zij is dan hét gezicht van Ortel Zomercarnaval op zaterdag 25 juli. Stemmen op Dephenic kan via www.kiesjequeen.nl.
IN KADER
Gratis parade door centrum Rotterdam

De gratis straatparade van het Zomercarnaval loopt op zaterdag 25 juli door het centrum van Rotterdam. De parade start om 13.00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug.