Almeerse coureur Dave Spelde aan verkeerde kant vangrail 'Een slechte start was tenminste nog een begin

20 april 2010 10:37

ALMERE - Autocoureur Dave Spelde van het Almeerse Daspe Racing Team stond afgelopen weekend tijdens de eerste race in het endurance kampioenschap op Zandvoort als toeschouwer langs de kant. Het Almeerse racetalent kan niet voldoende sponsors vinden voor zijn 'Almeerse coureur'-project.


"Voor ons is dit een meer dan grote tegenvaller", aldus manager Hans Spelde, de vader van Dave. "Als er niet snel een oplossing komt, blijft het niet bij één gemiste race maar is het seizoen einde oefening."
"Belangstelling vanuit het bedrijfsleven is er voldoende", zegt Spelde. "Zij reageerden enthousiast, maar hielden de (financiële) deur toch nog liever even dicht. Ondanks signalen van een lichte vooruitgang in de economie, zeker in de automotive-branche speelt overal het hoofdstuk 'crisis' blijkbaar nog steeds een rol. Aan de ene kant begrijpelijk, aan de andere kant moet die opbloei wel worden gevoed."
Juist op dat gebied denkt Spelde dat de autosport een rol kan spelen. "Reclame blijft hier een belangrijk item in. Je firmanaam onder de aandacht brengen is een noodzaak die momenteel nog belangrijker is dan normaal. Ons concept geeft iedereen een kans z'n firmanaam op een fantastische manier onder de aandacht te brengen. Alleen een sticker op de auto volstaat allang niet meer. Exposure via de media is van belang voor een bedrijf. Dankzij de medewerking van onder meer Almere DEZE WEEK en Almere Sport, die volop achter ons staan, kunnen wij die exposure ook geven", aldus Hans Spelde.