Almeerse coureur krijgt hulp Almere VeertjeEnerverende finalerace Davey Spelde

22 oktober 2009 09:57

ZANDVOORT - Even zag het er naar uit dat het Almeerse Daspe Racing team niet kon deelnemen aan de laatste 'endurance race' van 2009. Het budget was hier niet toereikend voor.


Op 'vijf voor twaalf' kwam echter hulp uit onverwachte hoek. Dankzij de Almeerse rondvaartfirma Almere Veertje stond het team afgelopen zondag toch nog aan de start van de race, die afgelopen zondag op Circuit Park Zandvoort verreden werd.
Gestart vanaf de vierde rij stormde het team al snel door naar de top-3. Vier uur lang werd door het team binnen die top-3 op het scherpst van de snede gestreden, waarbij Spelde zelfs geruime tijd op kop reed. Toen sloeg de pechduivel helaas toe. Een kapotte fusee gooide roet in het eten en kostte het team een pitstop van zo'n twintig minuten. Ondanks een razendsnel uitgevoerde reparatie door de monteurs, kostte dit een podiumplaats. Nadat de race werd hervat op een elfde plaats, wist het Daspe Racing team zich nog terug te vechten naar plek acht.
Ondanks dit ietwat tegenvallende resultaat kan volgens manager Hans Spelde gesproken worden van een bijzonder goede afsluiting van het seizoen. "Misschien wel mede door dat extra duwtje in de rug vanuit het Almeerse bedrijfsleven leek het team even vleugels te hebben deze race. Driekwart van de race echt vooraan rijden is een waardig slot van 2009!"