Almeerse Geheimpjes nu te koop

09 maart 2011 06:00

ALMERE - De Almeerse Geheimpjes, Almeerse, los verpakte roomboter hazelnootkoekjes met een weetje over Almere, zijn te koop. Er is door verschillende instanties gewerkt aan de totstandkoming van het koekje. Begin november presenteerde Almeerder en actrice Tanja Jess het koekje in de nieuwe bibliotheek.


In 2009, tijdens de manifestatie 'De Smaak van Almere', ontwikkelden leerlingen van het Oostvaarders College een vierkante zandkoek met stukjes hazelnoot. Ondernemers uit Almere besloten gezamenlijk de koek op de markt te brengen. En om de bewoners en bedrijven meer bij de stad te betrekken, kwam er bij elke koek een kaartje met een weetje over Almere. Voor de eerste productieronde van de 'Weetjes' is gewerkt met verschillende geheimpjes afkomstig van leerlingen van het Oostvaarders College, VVV Almere, Almere City Marketing en ondernemers uit Almere. Maar via de website www.almeersegeheimpjes.nl mag iedereen een eigen 'Almeers Geheimpje' inzenden. De beste inzendingen zullen straks, voorzien van de naam en woonwijk van de inzender, terug te vinden zijn op de kaartjes bij de koekjes.
De koekjes zijn nu overal in Almere te koop per doos van tien per stuk verpakte koekjes voor 2,95 euro. Bedrijven en instellingen kunnen via de website een bestelling plaatsen voor een luxe doos van honderd per stuk verpakte koekjes.
Kijk voor verkoopadressen op de website.