Almeerse genomineerd voor Dagbladbezorgster van het jaarGewoon goed je kranten lopen

03 september 2008 07:00

ALMERE - Zes dagen in de week, twee en soms drie wijken: Mirjam Stapper (43) bezorgt al ruim een jaar trouw de kranten in Tussen de Vaarten. Daarvoor staat ze om half vier 's morgens op en heeft dan de kranten nog voor zessen bezorgd. Prijzenswaardig, en daarom heeft de depothouder haar voorgedragen voor 'Dagbladbezorgster van het jaar 2008'.


Uit alle dagbladbezorgers van Flevoland is Mirjam genomineerd in de categorie senioren. Uit elke provincie strijden op 24 september in Amsterdam de genomineerden in de categorieën junior en senior voor de titel der titels onder dagbladbezorgers. En de hoofdprijs niet te vergeten: een reischeque ter waarde van tweeduizend euro.
De bezorgers zijn niet zomaar genomineerd. Mirjam: "Je moet natuurlijk altijd gewoon goed je kranten lopen! En verder kijken ze naar hoe bereidwillig je bent om te werken, bezorg je je kranten op tijd en droog en of je veel klachten krijgt. In een jaar tijd heb ik me maar één keer verslapen."
Op tijd bezorgen is belangrijk. De lezers waar Mirjam dagelijks de krant in de bus bezorgt, hebben die vaak al voor zes uur 's ochtends. "Om zes uur ben ik klaar met twee wijken in Tussen de Vaarten, rond de Picassoweg, Kandinskystraat en Cezannestraat. Voordat de mensen naar hun werk gaan, hebben ze de krant."
Alle genomineerden hebben een stapel stemkaarten ontvangen die ze bij de lezers uit 'hun wijk' in de bus doen, zodat lezers kunnen aangeven of ze vinden dat de bezorger moet winnen. "Maar helaas zie ik de bewoners bijna nooit. Iedereen ligt dan nog te slapen. Maar het is ook wel heerlijk om zo vroeg te lopen. Het is heel relaxed, bijna geen verkeer. Ik kom echt tot rust."