Almeerse helpt chronisch zieken te schrijven

13 november 2009 08:00

ALMERE - Tijdens de Week van de Chronisch Zieken zal de Almeerse Katja Urban een workshop autobiografisch schrijven verzorgen speciaal voor chronisch zieken of mensen met een beperking.


Op zaterdag 14 november zal zij vanaf 14.00 uur tijdens de schrijfworkshop Leven met! de gelegenheid bieden om met creatieve oefeningen te ervaren hoe inspirerend het kan zijn om te schrijven over hun 'Leven met'.
Voor de schrijvers zelf is het vaak inspirerend, omdat ze moeilijke dingen 'van zich af kunnen schrijven' en ze tot inzichten kunnen komen in het eigen denken en handelen. Daardoor ontstaat er weer ruimte en perspectief voor de toekomst. Maar ook voor hun naasten en lotgenoten kan hun verhaal bijzonder inspirerend zijn, vanwege de herkenning en de ideeën over hoe je met allerlei dingen kunt omgaan. Om die reden kunnen de resultaten van de workshop desgewenst gebundeld en/of op internet gepubliceerd worden voor de volgende Week van de Chronisch Zieken (maar het hoeft niet). Deelname aan de workshop staat overigens ook open voor naasten en verzorgenden van de doelgroep, omdat ook zij een heel eigen verhaal hebben dat zeer de moeite waard is voor hún naasten en lotgenoten. Dus kom gezellig met zijn allen!
Katja Urban is professioneel biografe, schrijfcoach/-docente, uitgeefster en verhalen vertelster. Zij is zelf zo'n zeven jaar uit de running en in het medische circuit geweest en kan dus tot op bepaalde hoogte ook als ervaringsdeskundige begeleiden.
Tijdens de workshop geeft Katja tips om op gang te komen, gaan we schrijven en wie wil, mag het geschrevene voorlezen voor deskundige feedback. Deelnemers kunnen vervolgens met een hoop tips en ervaring thuis zelfstandig aan de slag.
Meer informatie over Woorden over Leven en Katja Urban ook op internet www.woordenoverleven.nl


Workshop Leven met!

Naardenstraat 3, Stedenwijk Midden
14 november, 14.00 - 17.00 uur
€2,50 inclusief koffie/thee/koekje
Aanmelden:   katja@woordenoverleven.nl of 0610-124503
Helaas geen invalidentoilet beschikbaar