Almeerse Jacco en Bianca genieten na van wensbruiloft

07 januari 2020 07:30

' Het volede als een warme deken' 

 

Door Petra Onderwater


ALMERE – Het jaar 2019 was voor Jacco Veen en Bianca Schiphorst uit Almere een emotionele achtbaan. Na een maandenlang medisch traject werd Jacco ongeneeslijk ziek verklaard. Met een onzekere toekomst in het verschiet was er nog één ding dat hij beslist wilde doen: trouwen met zijn liefste. Dankzij de stichting Make-A-Wedding Wish konden Jacco en Bianca elkaar op 11 december hun ja-woord geven. "Het is hartverwarmend dat zoveel mensen zich belangeloos hebben ingezet voor het vervullen van onze wens. Het voelde als een warme deken", vertelt het kersverse echtpaar.

 

Jacco en Bianca zijn ruim vier jaar samen. Trouwen wilden ze misschien ooit wel, maar ze hadden geen haast. "We zijn allebei allebei al eerder getrouwd geweest. Als we het nog eens zouden doen, dan het liefst op een of ander tropisch eiland", glimlacht Bianca. "Het was iets voor de toekomst, maar onze toekomstdromen vielen het afgelopen jaar in één klap in duigen."

 

Helemaal mis
Jacco had al een tijdje een pijntje bij zijn neus. "Ik werd van de ene specialist naar de andere gestuurd, maar niemand kon vertellen wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek het om een goedaardig gezwel te gaan", vertelt Jacco. Dit kon operatief grotendeels worden verwijderd en de rest zou worden bestraald. "De vooruitzichten waren gewoon goed, maar een paar weken na de operatie was het helemaal mis. Wat er nog zat, was veranderd in een kwaadaardige tumor die explosief groeide." Er volgde intensieve bestraling, maar dit bleek niet afdoende. "Ik kreeg te horen dat ze niks meer voor me kunnen doen. De bestraling heeft zoveel schade aangericht, dat ze pas over een jaar of twee opnieuw kunnen bestralen. Ik kan nu niks anders doen dan afwachten."

 

Make-A-Wedding Wish
Toen Bianca vroeg wat hij nog op zijn bucketlist had staan, antwoordde Jacco: Trouwen met jou. "We wisten niet hoeveel tijd we nog zouden hebben, dus het moest snel gebeuren. Daarom meldde ik ons aan bij Make-A-Wedding Wish Nederland", vertelt Bianca. Deze stichting vervult trouwwensen van stellen waarvan een partner of gezinslid levensbedreigend ziek is. "Vaak zijn het bruiloften die op heel korte termijn worden georganiseerd en waarbij het trouwbudget minimaal is", vertelt weddingplanner Wilma de Vroede Ausma van DROOM Wedding. Samen met Inge Meelker van Amazinge Weddings organiseerde zij in een week tijd de complete bruiloft van Jacco en Bianca. "De stichting heeft een groot netwerk van leveranciers vanuit de trouwbranche en velen van hen zijn bereid om kosteloos mee te werken. Zonder hun hulp hadden we het nooit zo snel voor elkaar gekregen."

 

Almeerse ondernemers
Diverse Almeerse ondernemers leverden een bijdrage aan de grote dag. Zo stelde Hartenvrouw Bruidsmode de bruidsjurk beschikbaar en Siempre het kostuum voor de bruidegom. De bruidstaart werd geschonken door Dominiquestaarten en alle bloemen kwamen van Villa Blossom. Love and Memories zorgde voor de stylingdecoratie, ZebranailZ voor mooie nagels, DJ MitchL voor de muziek op het feest, The Wedding Singers zongen live tijdens ceremonie en Solve Marketing leverde de trouwauto. Om toch een bruiloft in tropische sferen te creëren, werden er foto's gemaakt bij de Almere Jungle en The Party Factory was de trouw- en feestlocatie. Uit de rest van het land kwamen bijdragen van Silver Lining (trouwkaarten), Rozenhof (trouwringen), YourMoments (fotograaf), Tom Gerritsen (Videograaf), Colorspace (drukwerk) Hylke Bazen (Haar) en Chica Charming (Make up).

 

Dankbaar
Jacco en Bianca werden in de echt verbonden door trouwambtenaar Marielle Jongmans, bekend van het tv-programma Married at First Sight. Het stelt kijkt terug op een fantastische dag. "Het was in één woord onvergetelijk. We zijn iedereen zó ontzettend dankbaar, dat is gewoon niet in woorden uit te drukken." Zij hopen samen nog een mooie reis te kunnen maken. "En verder leven we gewoon van dag tot dag, waarbij we zoveel mogelijk proberen te genieten."