Almeerse Jane Booij is finaliste in verkiezing 'Secretaresse van het jaar'"Kwaliteit ligt in je kar

08 april 2009 07:00

VERZETSWIJK - De Almeerse Jane Booij is één van de kandidaten voor de verkiezing 'Secretaresse van het jaar'. De Almeerse neemt het op tegen de dames Diana Benschop en Judith Grondman.


Tijdens het congres 'Who's the boss?' heeft de vakjury onlangs de drie finalistes bekend gemaakt. Op woensdag 15 april tijdens de beurs Diversity Works zullen zij zich opnieuw voor de jury presenteren en wordt de winnares bekend.
Jane Booij woont in de Verzetswijk en is 24 jaar. Ze haalde in 2005 haar Mbo-diploma Directiesecretaresse/Managementassistant en werkt sinds 2007 bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. in Amsterdam. "Ik ben eindverantwoordelijk voor het teamsecretariaat dat ik samen met een collega run", zegt Jane. "Ik vond het een leuke uitdaging om zelfstandig een eigen secretariaat op te bouwen. Daarnaast heb ik bij PricewaterhouseCoopers geleerd hoe het is om in een groot concern te werken met veel internationale contacten. Ik ben recentelijk een week in Parijs geweest voor een grote conferentie, waar ik meehielp in de organisatie."
Jane noemt haar werkt 'veelzijdig, dynamisch en uitdagend'. "Als spin-in-het-web vind ik het leuk om ieder probleem als uitdaging te zien. Het voordeel is dat je snel kunt schakelen, veel mensen met elkaar in contact kunt brengen waardoor problemen snel zijn opgelost."
De Almeerse hoopt op 15 april tot winnares te worden gekozen: "Ik wil dan als rolmodel aankomende en huidige secretaresses overbrengen wat een leuk en uitdagend vak secretaresse kan zijn. Wel ben ik van mening dat de kwaliteiten van een goede secretaresse in je karakter moeten zitten. Als Secretaresse van het Jaar voel ik een behoefte en drijfveer om de toegevoegde waarde van ons vak positief uit te dragen."
Wie meer wil weten over Jane kan een kijkje nemen op de website www.secretaressehetjaar.nl.