Almeerse Jane Booij winnares secretaresse van het jaar 2009

22 april 2009 07:00

ALMERE - "Ik vind het helemaal geweldig", zegt de 21-jarige Jane Booij uit Almere als ze tot secretaresse van het jaar uitgeroepen wordt. Booij is werkzaam als secretaresse bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. Ze won een reischeque voor een vijfdaagse reis naar New York en een mantelpakje.


Booij heeft vorige week de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2009 gewonnen. "Ik vind dit helemaal geweldig", zegt zij enthousiast. "Ik had het eerlijk gezegd echt niet verwacht. De andere twee finalisten maakten wat mij betreft ook een zeer goede kans. Daarom ben ik des te blijer dat ik heb gewonnen."
Jane Booij won een 5-daagse reis voor twee personen naar New York. Verder ontving ze een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen maatpak van Emily Hermans, MLY.
Het was dit jaar de 23ste keer dat Manpower deze beroepsverkiezing organiseerde. Jane gaat een jaar lang de functie van ambassadeur voor haar vak uitoefenen, onder andere door het geven van lezingen en presentaties bij bedrijven, opleidingen en congressen.
"Jane heeft gewonnen om haar authenticiteit, omdat ze een echte voorbeeldfunctie voor de secretaresse van de toekomst vervult, en door haar eigen visie op hoe het secretaressevak in te toekomst uitgeoefend moet worden", aldus het juryrapport. Uit handen van Jilko Andringa, algemeen directeur van Manpower, ontving Jane de reischeque voor een vijfdaagse reis naar New York. De beide andere finalisten, Diana Benschop en Judith Grondman, verloren nipt; de jury gaf aan dat ook zij fantastische ambassadeurs zouden zijn.