Almeerse jeugdhonkballers in Oranjeselecties

20 juli 2007 12:03

ALMERE - Dat Almere '90 een grote jeugdafdeling heeft is bekend. Dat de club ook regelmatig talenten levert aan de diverse Nationale jeugdselecties is, vreemd genoeg, nog steeds een 'onbekend fenomeen'.


Ook dit seioen komt weer een aantal spelers voor Oranje uit in grote toernooien. Jim Ploeger, Sytse Visbeen en Jilian Cijntje zijn de drie jonge A'90 honkballers die Almere dit jaar in Nederlandse teams vertegenwoordigen.
Vreemd genoeg hebben de bondscoaches, wat softbal betreft, Almere blijkbaar over het hoofd gezien. Want geen der talenten die A'90 toch rijk is, werd uiteindelijk geselecteerd voor een Oranje team. Jim Ploeger en Sytze Visbeen zullen dus wèl actief zijn op de 'Koninkrijkspelen', die op 21 juli in Den Haag begonnen. De respectievelijk pitcher en catcher, komen daar uit tegen de Nederlandse Antillen en Aruba. Met beider selectie bewijst Almere '90 eens te meer, structureel te kunnen zorgen voor de aanwas en doorstroming van nog jonge honkbaltalenten. Jilian Cijntje bevestigt dat door zijn Oranjeselectie voor de 'EK Cadetten' in Tsjechië. Jilian speelde onlangs in Liberec en Jablonec tegen Wit-Rusland, Polen en Oostenrijk.