Almeerse jongeren vertolken Griekse komedie Lysistrata

18 mei 2011 05:00

HOUT – Leerlingen van het Baken Trinitas en Stad & Natuur Almere geven zondag 22 mei om 13.30 uur de voorstelling Lysistrata. Dat doen ze op stadslandgoed De Kemphaan.


Lysistrata is een klassieke Griekse komedie over de vrouwen van Troje. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de Peloponnesische Oorlog, een langdurige strijd tussen Athene enerzijds en de Peloponnessische volken aangevoerd door Sparta anderzijds. Lysistrata is een welgestelde vrouw, die haar tijd vooral doorbrengt met shoppen en wijn drinken met haar vriendinnen. Ze is de gevolgen van de oorlog meer dan zat en haalt haar vriendinnen over haar anti-oorlogsplan te steunen. Zij willen dat hun mannen eindelijk eens stoppen met vechten en daarom geven zij geen liefde meer aan hun mannen. Daarvoor bezetten zij de Akropolis, waar de staatskas staat waaruit de oorlog wordt gefinancierd.
De leerlingen van het Baken Trinitas zorgen voor mooie kostuums, muziek van Hair en een mooi decor. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, de voorstelling duurt een uur en vindt plaats op het overdekte marktplein van het hoofdgebouw De Kemphaan.
De voorstelling begint om 13.30 uur en de toegang bedraagt 2,50 euro. De kaartjes zijn te reserveren bij e.delijster@hetbaken.nl en zijn op de dag zelf af te halen. Voor 65-plussers, studentenkaarthouders en CJP-ers is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.kemphaan.nl.

Bus 160

De Kemphaan is in het weekend met de nieuwe buslijn 160 te bereiken. Vanaf station Almere Centrum rijdt deze bus om 09.00, 10.00, 14.00, 15.30, 16.30, 17.30, 20.30 en 21.30 uur.