'Almeerse Kei' nominatie voor kids

17 september 2008 07:00

ALMERE - Almeerse kinderen kunnen worden genomineerd voor het kinderlintje 'Almeerse Kei'. Dit nieuwe kinderlintje van de gemeente is een blijk van waardering voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor de Almeerse samenleving.


De Almeerse Kei is bedoeld voor kinderen uit Almere tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om een individueel kind, maar ook om een groep kinderen. Verder moet er natuurlijk sprake zijn van een bijzondere prestatie dat plaats heeft gevonden in het afgelopen jaar.
Een bijzondere prestatie kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een oudere vrouw die van de fiets is gevallen of het redden van een dier, maar ook het houden van een schoonmaakactie in de buurt. Een bijzondere prestatie kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van de oudere buurman of buurvrouw, met het uitlaten van de hond bijvoorbeeld of met het boodschappen doen.

Nomineren via internet

Iedereen boven de 18 jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor deze onderscheiding, tot uiterlijk vrijdag 24 oktober. Ouders zijn uitgesloten om hun eigen kind te nomineren. Almeerders kunnen met een voordrachtformulier via www.almere.nl/kinderlintje een kind of groep kinderen nomineren. Het nominatieformulier ligt ook bij zwembaden, supermarkten, zorgcentra en scoutingclubs, bellen kan via 036-5215554.
Een speciaal samengestelde jury bepaalt op basis van de nominaties welke kinderen een lintje krijgen. Burgemeester Annemarie Jorritsma en Ali B reiken de kinderlintjes uit op vrijdag 28 november, van 16.00 tot 17.30 uur, in de Burgerzaal van het stadhuis. De kinderen en hun ouders worden daarvoor speciaal uitgenodigd.