Almeerse Keien krijgen kinderlintjes

08 december 2009 08:00

STAD CENTRUM - Burgemeester Jorritsma heeft maandagmiddag 30 november in de Burgerzaal van het Stadhuis in Almere voor de tweede keer kinderlintjes uitgereikt. Een kinderlintje is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich in het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor andere mensen of voor Almere en haar inwoners.


"De gemeente Almere is trots op haar jonge helden", laat een communicatiewoordvoerder weten. "Daarom krijgen deze kinderen van de gemeente een kinderlintje, 'De Almeerse Kei'. Zij ontvangen deze onderscheiding omdat zij het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. Ze hebben bijvoorbeeld geld opgehaald voor een goed doel, een bijzondere sportprestatie geleverd of oudere mensen geholpen. Of ze hebben iets bijzonders gedaan voor de stad Almere en haar inwoners, zoals iemand uit het water redden of het winnen van een landelijke prijs voor een werkstuk."
De afgelopen maanden konden inwoners uit Almere kinderen nomineren voor dit kinderlintje. In totaal zijn er dertien nominaties binnengekomen. Een speciaal samengestelde jury heeft de nominaties behandeld. Zes kinderen en één groep ontvangen uiteindelijk de Almeerse Kei. Ook de Almeerse Julia van Bruchem was zonder dat ze het wist, genomineerd voor Almeerse Kei. Ze werd samen met de andere genomineerden met een limousine opgehaald en bij het stadhuis wachtte een warm ontvangst door familie en klasgenoten, die hen niets hadden verteld.