Almeerse kinderen figureren in film

22 juli 2009 07:00

ALMERE - Leerlingen van basisschool De Droomspiegel uit Poort hebben onlangs meegewerkt aan de nieuwste opnames van Sinterklaas TV. Zij mochten figureren en 'Bekende Nederlanders' uit de film 'Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot' interviewen.


Tien kinderen van basisschool De Droomspiegel, allen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar, waren geselecteerd om voor omroep P van de NCRV mee te doen als figurant. Daarnaast mochten zij achter de schermen kijken en de Bekende Nederlanders die meedoen aan deze film interviewen voor Sinterklaas TV. Met een grote bus werden de kinderen opgehaald om naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen aan deze bijzondere film mee te mogen werken. Terwijl de thermometer 27 graden aanwees, moesten zij in winterjassen en pietenmutsen de pakjesboot met daarop vele pieten toezwaaien en Sinterklaas liedjes zingen. Ook namen zij een kijkje op de set en hadden zij interviews met onder andere Vader Abraham, Tante Til (Hetty Heijting), Frederik de Groot, Inge Diepman en Henk Jan Smit. Ook de Coolste Piet van Nederland, Diego, was een van de favorieten bij de jonge reporters.

Sinterklaas ontmoet

Maar de meest bijzondere ontmoeting was volgens de kinderen toch wel met Sinterklaas die speciaal voor de opnames deze zomerse dag naar Nederland was gekomen. De uitzending is vanaf vandaag terug te zien op www.nederlandp.nl/omroep/tv-uitzending/op-de-set-van-sinterklaas-en-de-verdwenen-pakjesboot-2. Meer foto's zijn te zien op: http://picasaweb.google.com/albert.zuurveld/SinterklaasTV2009#slideshow/5352622715637841890.