Almeerse kinderen met epilepsie kunnen naar DeKinderkliniek

25 januari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Kinderen uit Almere met epilepsie kunnen vanaf deze week terecht bij een speciale polikliniek in DeKinderkliniek in het Flevoziekenhuis. Binnenkort volgt een spreekuur voor volwassenen.


Sinds november heeft Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, SEIN kortweg, een speciale polikliniek voor kinderen met epilepsie in DeKinderkliniek geopend. Sein is gespecialiseerd in observatie, diagnose en behandeling van epilepsie. In de SEIN-kliniek in Zwolle is alle mogelijke kennis en faciliteiten. Met de polikliniek in Almere is deze kennis ook voor kinderen met epilepsie in Almere beschikbaar.
SEIN heeft drie centra met uitgebreide onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Om dichtbij de patiënt te kunnen zijn heeft SEIN in het land tien poliklinieken. De polikliniek in DeKinderkliniek is de eerste die zich speciaal richt op kinderen en jongeren. Bijzonder is de de samenwerking met de kinderartsen van DeKinderkliniek. De artsen van SEIN en de DeKinderkliniek maken gebruik van elkaars kennis. Overleg tussen de artsen zorgen voor een optimale behandeling.
De polikliniek is niet alleen gericht op moeilijk te behandelen vormen van epilepsie, maar ook op aanverwante stoornissen. Het medicijngebruik, de epileptische aanvallen en slaapproblemen kunnen leerproblemen, gedragsproblemen en ontwikkelingsproblemen veroorzaken. SEIN werkt daarom samen met gespecialiseerde psychologen, logopedisten, maatschappelijk werk, epilepsieverpleegkundigen en speltherapeuten.
Daarnaast start SEIN binnenkort, in samenwerking met de neurologen, ook met een spreekuur voor volwassenen in het Flevoziekenhuis.
Meer informatie: www.sein.nl.