Almeerse kunstenaars kijken terug op een geslaagd Oerol Festival

01 juli 2009 07:00

ALMERE - Aan het zongebruinde hoofd van de Almeerse kunstenaar Erik Fakkeldij valt af te lezen dat het met het weer wel goed zat de afgelopen weken op Terschelling. Ook over de belangstelling die de bezoekers hadden voor zijn organische robots heeft hij weinig te klagen. Hij was op het Oerol Festival op uitnodiging van theatergezelschap SPACE uit Amsterdam die eerder te zien waren in de Corrosia in Almere Haven.


Erik Fakkeldij: "De mensen reageerden heel enthousiast op mijn creaties, waren erg geïnteresseerd in de materialen die ik heb gebruikt en veel bezoekers wilden de mechanische dieren ook zelf eens besturen."
De Almeerse band De Softies kreeg ook veel waardering van het publiek met hun spontane 'guerrilla optredens' in de straten en duinen van Terschelling. Zowel De Softies als Erik Fakkeldij hebben hun thuisbasis in het kunstenaarscollectief BG-22-24 in Almere Haven.
Jolle Roelofs, bandlid van De Softies: "We zijn al vaak als bezoekers naar het festival geweest maar dit was de eerste editie waar we zelf actief aan meededen. We zijn op de bonnefooi naar het eiland vertrokken met onze instrumenten en zijn gewoon op straat gaan spelen. Het vrije karakter van het festival werkt erg uitnodigend. Volgend jaar willen we met alle leden van ons kunstenaarscollectief BG-22-24 naar Oerol gaan."