Almeerse roeier trapt derde wereldrecord op ergometer

29 februari 2012 06:00

ALMERE – Lid van roeivereniging Pampus, Niki van Sprang, heeft vorige week voor de derde keer een wereldrecord gehaald op de ergometer. Dit keer was het een record op de marathonafstand. Maar liefst 42.195 meter heeft Niki weggetrapt in een recordtijd van 2 uur, 29 minuten en 8 seconden.


Hij verslaat hiermee de Amerikaan Jason Kopelman met 5.10 min. Eerder dit jaar heeft Niki al twee wereldrecords getrapt op de halve marathon en het uurrecord. Op de vraag of hij nog meer records wil verbreken, reageert hij nonchalant: “Ach, er zijn er nog wel een paar die ik wil proberen maar dit keer vroeg ik me wel af en toe af waar ik mee bezig was!”

Heineken vierkamp

Nog even en dan kunnen de winterse trainingskilometers op de ergometer weer omgezet worden in roeihalen op het water. Op respectievelijk 10, 11 en 18 maart worden de roeiwedstrijden de Heineken vierkamp en de Head of the River weer gehouden op de Amsterdamse Amstel. Net als voorgaande jaren zullen daar weer een aantal wedstrijdploegen van roeivereniging Pampus acte de présence geven. Voor deze wedstrijden trainen veel ploegen de winterse maanden door. Naast een pittige strijd zal dit ook weer een prachtig schouwspel opleveren op de Amstel met honderden boten uit binnen- en buitenland.

IN KADER
Vrijwilligers roeivereniging op bezoek bij handboogschutterij

Zondag 26 februari hebben vrijwilligers van roeivereniging Pampus een bezoekje gebracht aan de Handboogschutterij Almere op de Trekweg. Dit uitje wordt jaarlijks georganiseerd om de vrijwilligers van de roeivereniging even in het zonnetje te zetten. Dit keer ging het bezoek naar een andere sportvereniging in Almere. Bij de Handboogschutterij mochten de roeiers het boogschieten zelf uitproberen. Flink wat pijlen haalden de roos (net) niet of dwaalden ver af maar na een paar oefenrondjes had een aantal de smaak goed te pakken. Een beetje competitie is de (wedstrijd)roeiers niet vreemd dus met een wedstrijdje werd de clinic met de nodige strijd maar ook gezellig afgesloten.
Meer weten over de roeivereniging Pampus of de handboogschutterij Almere? Kijk dan op www.rvpampus.nl en www.hbsa.nl.