Almeerse Roline naar China voor missverkiezingen

11 november 2009 08:00

WATERWIJK - "Best wel zenuwachtig" is de Almeerse Roline Hund naar eigen zeggen. Vandaag, op woensdag 11 november stapt ze om tien over half drie op het vliegtuig naar Beijing, de hoofdstad van China om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Miss International verkiezingen. "Ik blijf wél mezelf."


Roline is fervent paardrijdster en is eigenlijk nooit ver van huis geweest. "Ik ga mijn eigen paard heel erg missen. En mijn ouders ook", voegt ze er lachend aan toe. "Het is de eerste keer dat ik zo zonder mijn ouders wegga. En dan ook nog zo'n ver land."
De Almeerse studeert sociaal cultureel werk aan ROC Flevoland in Almere Buiten. "Naast mijn studie werk ik met jongeren met gedragsstoornissen. Heel leuk. Over een half jaar ben ik klaar met mijn studie."
De 21-jarige Almeerse vindt het heel spannend dat ze zomaar ineens mee mag doen aan de internationale missverkiezingen. "Ik heb altijd al meegedaan aan modeshows. Maar dat ik ooit in mijn leven aan de Miss International mee zou doen, had ik niet durven dromen. En dan ook nog helemaal naar China…" In Beijing wacht de Almeerse een druk programma, vol gala's, uitjes, stedentrips en vele presentaties. "De looptraining en de speciale miss-houding heb ik afgelopen week geleerd. Ze konden aan mijn manier van lopen zien dat ik vaker de catwalk heb gelopen."

Nuchter

Begin september schreef Roline zich in voor de casting Nederlandse Miss-verkiezingen. "Na aandringen van anderen. Ik was er niet zo op gespitst om mee te doen, maar het leek me een leuke ervaring. Je leert er een hele hoop van." Een week later stond ze - tegen haar eigen verwachtingen in - in de finale. "En die won ik ook nog. Ik heb letterlijk even stil gestaan op het podium, toen ze riepen dat ik de finale had gewonnen." In de Chinese hoofdstad doet Roline mee op 28 november aan de wereldwijde finale. "Ach, ik blijf gewoon mezelf, hoor. Op 30 november stap ik weer op het vliegtuig naar Nederland." Wat ze van haar toekomst na de missverkiezing verwachten kan, weet ze niet. "Eerst maar mijn diploma halen", zegt Roline nuchter. "De rest zie ik dan wel weer."