Almeerse Saskia Schaft is wereldtopper Bowls

15 juli 2009 07:00

DE GOUWEN - Bowlster Saskia Schaft reist volgende week af naar Schotland om deel te nemen aan het Champion of Champions-toernooi: de Champions League van de Bowlssport. Schaft werd dit weekeinde voor de derde keer Nederlands Kampioen.


"Nou, de Almere Bowls Club doet het sowieso erg goed", zegt Saskia Schaft bescheiden. "Want ook Wim van Belzen en Guurtje Ros staan aan de top. Tegen Guurtje speelde ik de afgelopen drie jaar de NK-finale."
Het meest trots is de inwoonster van Haven over haar prestatie afgelopen mei in Zuid-Afrika. "Toen plaatsten we ons met het Nederlands team voor de WK in 2012 in Australië. Dat is nooit eerder in de historie gebeurd. In de kwartfinale versloeg Saskia Schotland. In de bowlssport is dat een regelrechte sensatie want de Engelssprekende landen zijn altijd favoriet. De Almeerse veroverde in Johannesburg de bronzen plak. Ook dat is een unieke prestatie.
En zo grossiert Saskia Schaft in de prijzen. Afgelopen weekeind was ze actief tijdens het NK en werd ze voor de derde keer in successie kampioen. Een speciale truc heeft de Almeerse niet. "Ik heb balgevoel en blijf altijd onbezorgd. Als er spanning op de wedstrijd komt, wordt het dikwijls lastiger. Ik ben niet zo prestatiegericht. Dat scheelt wellicht."
Saskia Schaft hoopt dat haar prestaties ertoe leiden dat meer Almeerders Bowls gaan spelen. "We spelen wekelijks in sportcomplex De Toekomstgroep in Parkwijk, behalve in de zomervakantie. Informatie is te vinden op www.almerebowlsclub.nl."
Voorzitter Jan Reinders van de Almere Bowls Club is blij met zoveel talent in de club. "We zijn op iedereen trots, maar zeker op Saskia. Door haar prestaties heeft het hele team zich gekwalificeerd voor het WK."