Almeerse schrijft boek over ADDAltijd op zoek naar prikkels

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - "Een uit de hand gelopen hobby", zo noemt de Almeerse Karin Windt de uitgave van haar boek 'ADD Onzichtbare obstakels - Zoeken naar omwegen' van Uitgeverij van de Berg. Vijf jaar geleden kwam ze er achter dat ze ADD heeft, de tegenhanger van ADHD. Over de kenmerken en symptomen van ADD schreef ze het boek.


Mensen met deze aandoening zijn vaak "het stille meisje achterin de klas", zoals Karin omschrijft. "Maar mensen met ADD zijn ook erg creatieve mensen. Zij kunnen zich moeilijk concentreren, zijn chaotisch, gevoelig en wisselen vaak van baan", vertelt Karin. "Dit komt allemaal door een tekort aan dopamine, een stofje in de hersenen dat ervoor zorgt dat je in beweging komt. Wie hier een tekort aan heeft, is altijd op zoek naar nieuwe prikkels. Hierdoor worden dingen snel saai en dat uit zich een enorme veelzijdigheid."
Karin is gestart met de stichting ADD Nederland, waarmee ze meer bekendheid wil geven aan ADD. "Als kind was ik dromerig en chaotisch. Ik had ook veel problemen met rekenen, dit komt erg vaak voor in combinatie met ADD. Ik ben visueel en praktijkgericht ingesteld. Leren uit een boek is erg moeilijk als je ADD hebt. Ik heb ontzettend veel verschillende banen gehad en raakte zelfs financieel in de problemen. Ik kon moeilijk een slaapritme volhouden en ben een aantal keer overspannen geweest." Haar huisarts herkende deze combinatie van problemen niet. "In Nederland was er een gebrek aan informatie over ADD." Op de website www.sadd.nl geeft Karin meer informatie over ADD en in het boek heeft ze geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld van deze beperking te geven.
Haar boek is te bestellen via de website www.levente.nl. (Foto: aangeleverd)