Almeerse schrijver naar St. Martin Book Fair

02 juni 2010 07:00

ALMERE - De Almeerse schrijver/dichter Quito Nicolaas, van Arubaanse afkomst, neemt deel aan de achtste editie van de St. Martin Book Fair. Deze vindt plaats van 3 tot 5 juni op het eiland Sint Maarten. Het thema van het literaire festival dit jaar is Nativity (geboorte).


Quito Nicolaas zal op de Universiteit van St. Maarten een lezing houden over de Arubaanse literatuur. Hij analyseert hij werken van de Arubaanse schrijvers Ernesto Rosenstand, Frank Williams en Jossy Tromp. Daarbij neemt hij ook in zijn analyse werken van de, in Nederland woonachtige, Arubaanse schrijvers die in het Nederlands en het Papiamento publiceren.Daarnaast zal hij verschillende middelbare scholen bezoeken.
Quito Nicolaas is bekend van zijn gedichtenbundels Destino (Lotsbestemming), Gerede twijfels, Atardi di antaño (De namiddagen van vroeger) en zijn laatste werk Alameda. Hij schrijft in zijn moedertaal Papiamento, maar ook in het Nederlands, Engels en Spaans. In 2004 verscheen zijn eerste roman in het Papiamento Tera di silencio (Land van het zwijgen). Zijn activiteiten op het festival zijn te volgen via het blog Gedachten in Gedichten of via Facebook.