Almeerse scout op weg naar World Scout Jamboree in ZwedenJustin geeft Almeerse klompjes weg

16 december 2009 08:00

ALMERE - Justin de Haan (14) uit Tussen de Vaarten bereidt zich nu al voor op de World Jamboree die in 2011 in Zweden plaatsvindt. "De Zweedse ambassadeur ontmoet ik vandaag, woensdag 16 december in Den Haag om hem te zeggen waarom ik wil kennismaken." Als aandenken geeft Justin hem 'Almeerse klompjes'.


Justin is al jaren lid van de Scouting Hannie Schaft en gaat in 2011 naar de 22ste internationale bijeenkomst voor scouting uit alle landen. "Ik wil heel graag andere kinderen ontmoeten die ook aan scouting doen." De Almeerse scout kreeg tijdens zijn bezoek aan het stadhuis op 30 november van wethouder Arno Visser 'Almeerse klompjes'. Visser vroeg Justin daarbij deze klompjes met het logo van Almere uit te reiken aan 'belangrijke mensen'.
Als voorbereiding op zijn reis naar Zweden bezoekt de Almeerse scout vandaag in zijn scoutinguniform de Kloosterkerk te Den Haag waar het Santa Lucia Concert plaatsvindt. Justin: "Wanneer de dagen het kortst zijn, wordt er in Zweden gefeest ter ere van de lichtkoningin St. Lucia."
Na afloop overhandigt hij aan Hans Magnusson, de ambassadeur van Zweden, de klompjes. Justin: "Ik wil de ambassadeur vertellen dat ik graag meer over de Zweedse tradities wil weten. Natuurlijk omdat ik over anderhalf jaar mee mag doen op de Jamboree."

Heitje

Om geld bij elkaar te krijgen voor zijn reis naar Zweden wil Justin graag "een heitje voor een karweitje" doen. Lezers van Almere DEZE WEEK die een klusje hebben, kunnen hem mailen via gwn-justin1994@hotmail.com of bellen via 06-81662592 of 036-5353141. Justin besluit: "Als iemand mij 100(pro)cent wil steunen, kan hij of zij 1 euro overmaken op ING rekening 3014599 ten name van J. de Haan te Almere."