Almeerse sinterklaassingle uitgereikt

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Het eerste exemplaar van de sinterklaassingle 'Het is zo Ver' is afgelopen maandag uitgereikt aan burgemeester Annemarie Jorritsma. Het nummer is speciaal geschreven voor de landelijke intocht van sinterklaas dit jaar en het is de bedoeling dat alle Almeerse kinderen het lied mee gaan zingen op zaterdag 15 november.


Mevrouw Jorritsma gaf aan het nummer thuis te gaan oefenen met haar kleinkinderen. "Wij staan natuurlijk heel dicht bij de sint dus moeten we het wel kennen", zegt ze lachend.
De komende weken kunnen alle Almeerse kinderen het nummer beluisteren via de website www.sinterklaasinalmere.nl. Op de scholen zal het nummer geoefend worden en ook de NPS zal het nummer gebruiken.
Frederic Tonnon schreef de melodie en tekst van het nummer. "Er wordt zelfs gefluisterd dat Sinterklaas zelf het nummer gaat zingen tijdens de voorstelling in de schouwburg op 23 november aanstaande!" Quinten Faust schreef mee aan de tekst en zingt mee op de cd. "Het zou erg leuk zijn als we bij de intocht, maar ook tijdens de bezoeken van de sint aan Almere Stad op 22 en 30 november, met alle kinderen in ieder geval het refrein heel hard mee kunnen zingen."