Almeerse sportwereld komt met eigen Burgerinitiatief

01 november 2009 08:00

ALMERE - De Almeerse sportwereld komt met een eigen Burgerinitiatief. Dat blijkt uit een brief die naar de vertegenwoordigers is gestuurd. Met de naderende gemeenteraadsverkiezingen wil de sportwereld de politiek wijzen op het belang van sport. Op donderdag 5 november is er een initiatiefbijeenkomst waar alle clubs voor zijn uitgenodigd.


Waar het kabinet de missie heeft om heel Nederland over de volle breedte op Olympisch niveau te brengen, zien de sportclubs Almere juist afglijden. "Vier jaar geleden wilde Almere zich nog profileren als (top)sportstad", zo valt in de uitnodigingsbrief te lezen. "Van dat voornemen is weinig meer over. De huidige sportwethouder heeft duidelijk meer met cultuur." De brief verwijst daarbij impliciet naar het onderzoek van 200.000 euro dat moet uitwijzen of Almere zich gaat nomineren voor de titel Culturele hoofdstad van Europa. "Cultuur is ontegenzeggelijk belangrijk voor een stad, maar Almere heeft daarbij ook een kwaliteitsslag in de Sport nodig. En juist nu met het gunstige klimaat in Den Haag om heel Nederland op Olympisch niveau te brengen, ligt de Almeerse VVD-wethouder meer dan onbegrijpelijk dwars. (…) Een wezenlijk onderdeel van de cultuur van Almere is Sport. Sport zorgt voor sociale cohesie. Vele sporters geven vorm aan de identiteit van Almere."

Sportief Burgerinitiatief

De Almeerse politieke partijen stellen momenteel hun verkiezingsprogramma voor maart 2010 op. Het 'Sportief Burgerinitiatief' wil daarom nu gezamenlijk de ijzers smeden om Almere de 'sportiefste en gezondste stad' te maken, waarbij de (toekomstige) sportwethouder van Almere het Olympisch Plan 2028 ondersteunt, "zowel in woorden als in daden'.
De bijeenkomst op 5 november begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de businessclub-ruimte van FC Omniworld. Aanmelden en informatie: sportiefburgerinitiatief@hotmail.com.
Meepraten over dit onderwerp?

Reageer op de stelling 'Cultuur is belangrijker voor Almere dan sport' via www.almeredezeweek.nl of mail uw reactie naar redactie@almeredezeweek.nl.