Almeerse start kinderyoga De Vlinder"Yoga is vooral jezelf zijn"

28 januari 2009 08:00

ALMERE - De Almeerse Irene Tepper-Hagens (31) is deze maand begonnen met het geven aan yoga voor kinderen. "Bij kinderyoga doe ik oefeningen waarbij kinderen voelen hoe het is om zich fijn en vrolijk te voelen. Ze vinden het vaak geweldig."


"We gaan tijdens de lessen op ontdekkingstocht. Zo leren de kinderen spelenderwijs om bepaalde yoga-houdingen aan te nemen zoals de vlinder, de beer of de muis. Zo ontwikkelen ze een balans tussen beweging en rust, spanning en ontspanning. Daar hebben ze profijt van bij de ontwikkeling. Ze worden sterk en soepel, kunnen zich beter concentreren en krijgen vertrouwen in zichzelf, maar ook in de ander. Yoga is vooral jezelf zijn."
Irene geeft de lessen voor 4- tot 12-jarigen. "Daar zit inderdaad een groot verschil in. Ik wil daarom zo snel mogelijk gaan beginnen met verschillende groepjes. Er zijn via de website al heel wat aanmeldingen binnengekomen."
Ouders hoeven niet bang te zijn dat de lessen bloedserieus zijn. "Integendeel", lacht Irene. "We spelen avonturen, zingen, dansen en tekenen. Kinderen zien vaak erg uit naar de volgende les!"
Irene geeft haar lessen bij Jip&Jan aan de Operetteweg 23 in Muziekwijk. Voorlopig staan de lessen uitsluitend op donderdagmiddag om 16.00 uur, maar Irene heeft ook al aanvragen binnen voor de woensdagmiddag. Meer informatie: www.kinderyogadevlinder.nl.