Almeerse Stijn (8) wint virtuele wielerronde

14 april 2020 00:00

ALMERE – In april zou de Grote Prijs van de Betuwe in Tiel verreden worden, maar door de coronamaatregelen werd de race afgelast. De alternatieve ronde Zwift JvRdB Paasronde, die virtueel gereden werd, was een prooi voor 8-jarige Almeerder Stijn Beekman.

In een virtuele wereld nam de uit alle hoeken van Nederland vertegenwoordigde jeugd het tegen elkaar op. Dit in navolging op de professionele wielrenners die een week eerder virtueel de laatste kilometers van de Ronde van Vlaanderen betwisten. Net als de professionele wedstrijd was de Paasronde live te volgen. Op YouTube werden de beelden van commentaar voorzien door enthousiaste verslaggevers.

Er werd in verschillende categorieën gestreden. In categorie 2 wist Stijn Beekman, lid van FRTC Almere de zege voor zich op te eisen. Binnenkort krijgt hij de prijs, een grote chocolade paashaas, thuisbezorgd. Een kus van de rondemiss zit er helaas niet in voor Stijn.

Voorlopig zijn alle wieleractiviteiten tot in juni afgelast, daarna hoopt de 8-jarige Stijn zijn fietstrainingen bij FRTC Almere weer te kunnen hervatten.

Foto: aangeleverd)