Almeerse thaibokser Errol Koning vecht tijdens SlammSupergemotiveerd voor thuiswedstrijd

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - De Almeerse Muay Thai-vechter Errol Koning verheugt zich op het Slamm-gala dat op zondag 30 november gehouden wordt in het Topsportcentrum Almere. Koning vecht die dag zijn laatste B-partij en gaat daarna door naar de A-elite van het thaiboksen.


"Nou, je hebt ook onder de A-vechters nog wel verschil tussen nieuwkomers en gevorderde sporters", zegt de bescheiden Almeerder. "Maar het is inderdaad voor mij wel een bijzondere dag."
De 23-jarige Koning, werkzaam bij Rijkswaterstaat, kwam al vroeg in aanraking met het thaiboksen, want zijn vader beoefende de sport. "Toch verbood hij me om op jonge leeftijd de ring in te gaan. Ik mocht alleen maar trainen. Ik heb tot mijn veertiende nog wel op voetbal gezeten."
Toen Koning 18 jaar was, ging hij stiekem toch de wedstrijdring in. "Nee, mijn vader wist van niets. Ik had al allemaal smoesjes klaar om een eventueel blauw oog te kunnen verklaren. Ik durfde het hem pas twee jaar later te vertellen."
Koning traint bij Ropie Gym in Almere en wordt gezien als groot talent. "Ze zeggen het", lacht de Almeerder voor wie een spannende periode aanbreekt. "Ik krijg niet alleen de A-status in december, maar ik word in die periode ook vader."
Errol Koning weet al wie zijn tegenstander wordt tijdens het Slamm-gala. "Ik schep niet graag op over mezelf, maar ik denk dat ik hem in de tweede ronde knock-out sla. Ik ken zijn zwakke plekken. Bovendien ben ik supergemotiveerd. Ik vecht in mijn eigen woonplaats. Op de tribune zitten vrienden, collega's en mensen van mijn sportschool. En natuurlijk hoop ik op de steun van veel Almeerders."
De jonge thaibokser hoopt dan ook genezen te zijn van zijn blessure. Tijdens een toernooi in Eindhoven brak hij eind september een botje in zijn hand. "Dat gebeurde in mijn eerste van drie partijen. Ik heb overigens gewoon doorgevochten en het toernooi nog gewonnen."
IN KADER!!!!

Nederland-Thailand

De partij van Errol Koning maakt onderdeel uit van het Slamm-gala op zondag 30 november. Het gala kent een aantal partijen, maar staat toch vooral in het teken van de interland Nederland-Thailand. Hoofdpartij is het gevecht tussen Marco Piqué en Nieky Holzken. Het gala begint om 16.00 uur.