Almeerse tiener deelt verse soep uit aan buurtbewoners

23 november 2020 11:30

REGENBOOGBUURT – De 14-jarige Sophie uit de Regenboogbuurt wil in deze moeilijke tijden graag wat positiviteit brengen. Samen met haar moeder Marieke deelt zij daarom sinds een aantal weken versgemaakte soep uit aan buurtbewoners.

"Mijn moeder en ik hebben de mogelijkheid om soep te bereiden met verse groenten, terwijl flink wat mensen deze mogelijkheid niet hebben. Waarom zouden we dit niet met hen delen?", aldus de Almeerse tiener. Zij krijgt veel positieve reacties op dit initiatief. "We hebben een paar keer gehoord dat mensen er weer naar uitkijken om ons volgende week te zien en dat geeft ons een heel goed gevoel."

Haar moeder Marieke beaamt dat. "We merkten allebei dat we een beetje negatief werden van deze deze tweede coronagolf en daarom stelde Sophie voor om iets positiefs te gaan doen. Ik sta graag in de keuken om een grote pan soep te maken, vandaar dit initiatief. Ik vind het belangrijk dat mensen vers voedsel eten, maar ik realiseer me dat dit voor niet iedereen vanzelfsprekend is."

Elke week laat Sophie in de buurtapp weten welke soep er op het menu staat en bewoners kunnen vervolgens aangeven of ze interesse hebben. Ze kunnen de soep vervolgens komen ophalen, maar als iemand daartoe geen mogelijkheid ziet brengt Sophie de soep ook langs.

"Wij vinden het mooi om op deze manier iets goeds te doen voor anderen", benadrukken Sophie en Marieke. "Hopelijk geven mensen die positiviteit ook weer door. We moeten met zijn allen immers door deze moeilijke tijd heen."

Marieke en Sophie maken wekelijks verse soep voor buurtbewoners. (Foto: Fred Rotgans)