Almeerse vertolkt Nederlandstalige 'ballads' op gevoelige wijze Manya presenteert debuutalbum in Haddock

04 februari 2010 08:00

ALMERE - "Trots ben ik zeker op mijn eigen eerste cd", beaamt Manya Heuwekemeijer. De zangeres heeft afgelopen zaterdag in partycentrum Haddock ten overstaan van een enthousiast publiek haar debuutalbum 'Solo, Maar Niet Alleen!' met prachtige 'ballads' ten gehore gebracht.


Manya (43) komt uit een muzikaal gezin waarin toneel, schilderen en muziek centraal stonden. Zij begon ooit met piano en dwarsfluit. "Het is met de paplepel ingegeven." Als puber zong Manya in een bandje met Paul (van Acda en) de Munnik. "Mijn liefde voor zingen was zo sterk, dat het nu tot een heus debuutalbum is gekomen. Er staan mooie Nederlandstalige bekende en minder bekende liedjes op." Alle nummers zijn gearrangeerd en geproduceerd door Nick Zwart. "Zonder hem was dit album er nooit gekomen." Een saillant detail: het laatste nummer van de cd heet 'Dat er zomaar iemand is', dat nummer schreef én componeerde Nick zelf.
Manya maakte zich nummers van bekende Nederlanders zoals Robert Long, Simone Kleinsma en Ruth Jacott eigen. Ze zingt samen met Martin Pelgrim twee duetten. Hij zingt bij vijf verschillende nummers mee op de achtergrond. "Martin is echt al jaren mijn zangmaatje."
Manya was zaterdag het stralende middelpunt in Haddock. Met haar heldere stem vertolkte zij met gemak en op gevoelige wijze liedjes van onder andere Karin Bloemen, Brigitte Kaandorp en Paul de Leeuw.
Haar debuutalbum 'Solo, Maar Niet Alleen!' kost 15 euro en is te bestellen via www.manya.nu of via www.nickzwart.nl. De cd is ook verkrijgbaar bij Platenhuis 't Oor aan de Brouwerstraat 10 in Almere Stad.