Almeersegraffiti.nl bij de notaris

29 maart 2010 07:00

STAD CENTRUM - Almeersegraffiti.nl is sinds afgelopen vrijdag officieel een stichting. Bij PVM-notarissen aan het Busplein in Almere Stad is dit, met hulp van Mooi Zo Goed Zo, beklonken met de oprichters Edo van Tienen, Kathy Guykens en Tamara van Tienen.


Almeersegraffiti.nl is een groep Almeerse graffitiartiesten die zich in wil zetten om de kunstvorm 'graffiti' op een positieve manier naar buiten te brengen. Zij willen dit doen door op een betaalbare manier workshops en andere activiteiten te organiseren. Tijdens deze workshops en andere activiteiten ligt het accent niet alleen op het aanleren van technieken, maar ook op voorlichting. Op deze manier proberen zij een bijdrage te leveren aan het terugdringen van graffiti als vandalismevorm. Gestreefd wordt naar een win-win-situatie: als de graffitischrijver niet in de fout gaat winnen artiest en Almere hierbij.
Almeersegraffiti.nl heeft al op diverse plaatsen in Almere van zich laten horen: de droommuur tussen de C1000 en de Gamma in Almere Buiten, school de Duizendpoot, het Kunstlokaal, Almere2018 en hun laatste klus bij het Groenhorst College in Almere Poort.
Vol goede moed ging de Almeerse graffitiploeg al aan de slag met bushokjes bij het Groenhorst College in Almere Poort. Edo van Tienen: "Drie weken geleden zijn we begonnen, maar door de kou moesten we stoppen. De verf druppelde uit de bussen in plaats van dat het eruit spoot. De week erna begon goed, maar na de eerste regendruppels werd het snel erger." Gelukkig was vorige zondag alles klaar. "We zijn los gegaan. Leuke pieces gezet, sommige ingewikkeld, anderen wat eenvoudiger, maar het totaalplaatje klopt. Twee keer gecontroleerd, door politie en Connexxion, maar wij werken alleen legaal!"
Voor meer informatie: www.almeersegraffiti.nl.