Almeerspin timmert flink aan de weg

16 maart 2020 00:00

INDISCHE BUURT - Dit seizoen speelt het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging TTV Almeerspin uit Buiten in de 3e divisie van de Landelijke Competitie. De ploeg, met de kopmannen Dennis van Rutten, Wesley van Wingerde en Max de Jong, draait redelijk mee en lijfsbehoud lonkt, wat op zich al een unieke prestatie genoemd mag worden.

Theo Keuchenius: "We zijn natuurlijk trots op ons eerste team en hopen op handhaving. Tweemaal eerder (in 2015 en 2017) promoveerden we in ons bijna 40-jarig bestaan naar de Landelijke 3e divisie, maar beide keren degradeerden we ook even snel. Maar dit jaar hebben we iets betere papieren, mede door de aanstormende, eigen jeugd die af en toe bij het eerste team zou kunnen invallen. De spelers van het 2e team, jeugdtalent Bart den Boef, eigen kweek Jesper Keur en Rick Meijer laten al zien dat er op hen gerekend kan worden." 

Stad

Almeerspin begon in 1980 in Stad. Op zoek naar een betere faciliteit verkaste de club later naar Buiten, waar zij in de hoogtijdagen zelfs 10 jeugdteams kende. Na vele goede jaren kwam er door allerlei oorzaken (vooral op organisatorisch en bestuurlijk gebied) een kentering. Er was minder animo bij de jeugd en de seniorengroei stagneerde. Almeerspin moest helaas stoppen met de jeugd en kende met 32 senior leden een dieptepunt. Maar de vereniging is langzaam maar zeker aan het herrijzen en daar draagt een promotie naar de 3e divisie zeker aan bij. "Veel jeugdleden van vroeger komen nu zelfs terug, nieuwe senioren komen langs en blijven door de gezelligheid hangen, het ledenaantal is inmiddels verdubbeld, vooral mannen dan. Wij hopen dat ook vrouwen zich melden en overwegen om in het najaar weer te starten met jeugd.".

Feest

"Een groot feest ter ere van ons 40-jarig bestaan lonkt," aldus Theo Keuchenius. Op 24 oktober staat er in ons thuishonk in de Indische Buurt een feestavond gepland voor alle oud-leden, huidige leden en andere genodigden. Er wordt een toernooi georganiseerd voor alle liefhebbers, gevolgd door een buffet dat doorgaat tot zo lang het gezellig blijft. Theo: "Natuurlijk hopen we op handhaving in de 3e divisie en het zou super zijn als we een vol huis hebben bij de thuiswedstrijden op de vrijdagavonden. En als we dan ook nog een sponsor voor de vereniging en/of ons eerste team weten te vinden, kan ons 40-jarig bestaan niet meer stuk." Door het Coronavirus is de competitie nu wel even tot 31 maart opgeschort.

Bovenste rij, v.l.n.r: Dennis van Rutten, Wesley van Wingerde en Max de Jong. Boven, v.l.n.r" Rick Meijer, Jesper Keur en Bart den Boef. (Foto: Fred Rotgans)

Gerelateerd

Kringloop
EHBT