Almere '83: gezonde biljartvereniging

20 september 2009 06:07

ANNAPARK - Biljartvereniging Almere '83 telt meer dan honderd leden en beschikt in de thuislocatie aan de Sas van Gentlaan over acht kleine tafels en twee grote tafels. In het komend seizoen doet de Almeerse biljartvereniging met acht teams mee in de districtscompetitie. Nieuw is dit jaar het topteam. Kortom: Almere '83 is een gezonde biljartvereniging.


Komend seizoen, dat deze week begint, doet de vereniging met acht teams op districtsniveau mee in de biljartcompetitie. Nieuw dit jaar is een topteam dat namens Almere '83 uitkomt in de eerste divisie topteamcompetitie.
Op individueel niveau kan men inschrijven voor de persoonlijke kampioenschappen. Via de voorwedstrijden kan men zich plaatsen voor de districtsfinale. De kampioenen komen uit in de regiofinale en uiteindelijk in de landelijke finale. Meedoen kan in verschillende spelsoorten zoals libre, bandstoten en driebanden klein of groot. Maar gewoon een balletje komen stoten op de clubavonden op de maandag- en dinsdagavond kan natuurlijk ook. Op deze avonden wordt er een interne clubcompetitie gespeeld. Op donderdagochtend speelt de 55-plus-club een eigen competitie. Verder kunnen leden elke dag vrij biljarten in de biljartzaal.
Wie geïnteresseerd in de biljartsport mag vrijblijvend langskomen op de maandag- of dinsdagavond, of neem voor verdere informatie contact op met Ton Kok, de wedstrijdleider van de vereniging: ton.kok@hetnet.nl.