Almere bezit eerste elektrisch aangedreven bestelbus

26 oktober 2011 05:00

ALMERE - Wethouder Berdien Steunenberg heeft woensdag 19 oktober de eerste elektrische aangedreven bestelbus van Vialis in gebruik genomen. Deze emissieloze bestelwagen past perfect binnen de duurzaamheidambities van de gemeente en die van contractpartner Vialis, dat onderdeel uitmaakt van het VolkerWessels-concern.


De gemeente Almere en Vialis werken al geruime tijd samen op het gebied van verkeersmanagement en verlichting. De laatste jaren staat deze samenwerking steeds meer in het teken van duurzame mobiliteit. Zo levert en onderhoudt Vialis al ruim vijftien jaar de verkeerslichten en adviseert om de doorstroming van het verkeer te garanderen. Daarnaast treedt Vialis op als verkeersmanager tijdens grootschalige wegwerkzaamheden.
Ook bij de aanschaf van het wagenpark wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Reden voor de gemeente Almere en Vialis om over te gaan tot de aanschaf van een elektrisch aangedreven servicebus. De Vialis-monteur legt in Almere per dag meer dan tachtig kilometer af. Hier past het gebruik van een elektrische wagen goed bij. De gekozen serviceauto is de groene oplossing die voor deze servicedoeleinden verkrijgbaar is en sluit naadloos aan op de doelstelling van de gemeente Almere en Vialis om zich als groene gemeente en groen bedrijf te profileren. Almere en Vialis zijn overeengekomen dat de serviceauto ’s avonds op een gemeentelijke locatie ‘aan het stopcontact’ kan.