Almere Buiten is 'Cruyff Court 2008'

12 november 2008 08:00

ALMERE - Het Cruyff Court aan de Wipmolenweg is gekozen tot 'Cruyff Court van het jaar 2008'.


Tijdens het onlangs gehouden Cruyff Courts Seminar koos het publiek, na een korte presentatie van coördinator Natascha Pauw van Talent In Opleiding, met de meerderheid (49 procent) van de stemmen voor het Cruyff Court Almere Buiten Veld. Hiermee liet het de andere genomineerden (NAC Breda Veld, 18 procent en Vitesse Veld, 33 procent) ver achter zich. Het Cruyff Court Almere Buiten Veld mag zich nu één jaar lang Cruyff Court van het Jaar noemen, en krijgt van de Johan Cruyff Foundation een evenement aangeboden voor alle kinderen uit de buurt.
Op het Cruyff Court Almere Buiten Veld worden dagelijks diverse sportactiviteiten georganiseerd. Het veld is sinds de opening in oktober 2007 een veilige sport- en speelplek geworden, waar veel doelgroepen de ruimte krijgen om onder begeleiding te sporten. Het succes van het Cruyff Court is vooral te danken aan de samenwerking tussen diverse partijen en deelnemers, waaronder o.a. de gemeente Almere, Talent In Opleiding (Almere Buiten Sport), stichting De Schoor (Jongerencentrum Place 2B), ROC Flevoland (Stagiaires) en verenigingen.
Om deze mooie prijs met de deelnemers te vieren werden afgelopen vrijdag diverse speciale sportactiviteiten georganiseerd worden. Iedereen mocht gratis meedoen met dansen, voetbal en voetvolley.