'Almere Buiten Sport' is er voor de jongeren!"Iedereen heeft het vermogen om persoonlijk te groeien

19 december 2009 08:00

ALMERE - In Almere weten de jongeren tussen 6 en 23 jaar wat er te doen staat. Bijvoorbeeld activiteiten op het Cruyff Court in de Molenbuurt, op de Playground in Stad of op de Evenaar Voetbalkooi langs de Evenaar in Almere Buiten.


Talent In Opleiding wordt ingezet als de ogen en oren van de gemeente Almere, om samen met de jongeren, door middel van sport en cultuur, de leefbaarheid in de wijken te vergroten én een sportieve leefstijl te bevorderen.
Talent In opleiding (TIO) is een jong en dynamisch bedrijf dat onder leiding van Sybille Püttmann in Almere en Amsterdam activiteiten organiseert. Variërend van sport- en spelinstuiven tot groot stedelijke evenementen, waarvan het Evenaar Festival een voorbeeld is. Met meer dan tachtig uur sportactiviteiten in Almere Buiten en Stad en met meer dan duizend wekelijkse deelnemers is Tio dé buurtsportorganisatie in Almere.
Püttmann heeft een duidelijke boodschap naar jongeren. "Iedereen heeft een vermogen om te groeien. Ook als je niet alles van huis uit hebt meegekregen. Met sport raak je vaak genoeg een ongrijpbare snaar, waardoor jongeren het beste in zich naar boven kunnen halen", zegt Püttmann stellig in haar kantoor in Almere Buiten. "Sport is meer dan een spel van bewegen. Wie sport, haalt geen rottigheid uit en raakt betrokken bij de ander. Een sportsituatie is eigenlijk een maatschappelijke leerplek én het enige wapen tegen overgewicht." Daarmee onderstreept Püttmann het belang van sport nog maar eens extra.
Voor meer informatie over TIO en/of Almere Buiten Sport, kijk op de website www.talentinopleiding.nl en www.almerebuitensport.nl. Of neem contact op met Sjoerd Folkeringa via 036-7112827.