Almere Buiten viert verjaardag tijdens Evenaar Festival!

27 mei 2009 07:00

BUITEN - Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei is het centrum van Almere Buiten weer de thuisbasis voor het Evenaar Festival. Almere Buiten bestaat 25 jaar, dat is dus dubbel feest.


Dit jaar is het festival namelijk écht Almeers met de special 'Ik hou van Almere' op het programma. Topartiesten van Almeerse bodem, zoals Glennis Grace en Ali B zijn natuurlijk van de partij! De toegang is gratis, dus bezoekers overal vandaan kunnen genieten van deze sterren en andere talenten. Er is een veelheid aan culturele, culinaire en sportieve activiteiten.

Jongeren met talent

Het Regenboogpodium is er voor jongeren met talent voor muziek en dans. Talenten staan naast hun idolen op het podium. De komst van Partysquad, tot het laatste moment stil gehouden, is opgenomen in de line-up van onze lokale sterren. DJ Michel de Hey geeft zaterdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur geheel gratis een masterclass DJ-én voor de jeugd. Ook spectaculair is de voorstelling van tweevoudig wereldkampioene paaldansen Denise Mulder en haar team. Zij zijn op 30 mei te zien op beide podia.
Ontmoeting van uitersten

Tijdens dit Festival staat één motto centraal: een ontmoeting van uitersten. Het festival richt zich op families, subculturen en Flevolands talent. In de programmering zijn voor alle doelgroepen kleurrijke activiteiten opgenomen. Kunstenaars geven workshops en exposeren hun werk, sportief meedoen met klimmen, gezellig winkelen op de wereldmarkt of genieten van exotische hapjes.
Goed doel

Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan het goede doel KiKa, het fonds Kinderen Kankervrij. Met enkele ludieke acties, zoals 'Klimmen voor KiKa', 'Kunst voor KiKa' en 'Knokken voor KiKa' wordt geld ingezameld. Voor mensen die graag een extra bijdrage aan KiKa willen geven biedt het Evenaar Festival het speciale KiKa-arrangement. Mensen die dit arrangement kopen zijn eregast tijdens het festival en krijgen toegang tot de KiKa-party op vrijdag 12 juni in 'Eindelijk Weer'.
Voor meer informatie én het bestellen van kika-arrangementskaarten, kijk op www.evenaarfestival.nl of stuur een e-mail naar info@evenaarfestival.nl.