Almere City komt iets dichterbij De Graafschap

03 mei 2021 08:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Door de 1-0 zege op Jong Ajax is Almere City FC dit weekend iets ingelopen op De Graafschap. Daarmee is promotie naar de eredivisie nog steeds mogelijk. De Superboeren speelden met 1-1 gelijk tegen kampioen Cambuur.

Het gat tussen de Doetinchemmers en de Almeerders bedraagt nu vier punten: 75 om 71. Theoretisch is het mogelijk dat Almere de tweede plaats nog pakt, maar De Graafschap heeft nog slechts één overwinning nodig om promotie af te dwingen. De ploeg speelt vrijdag tegen Jong Ajax en thuis tegen Helmond Sport op 12 mei. De Almeerders hebben promotie derhalve niet meer in eigen hand. Tegen Jong Ajax kwam de zege ook niet erg gemakkelijk. In de eerste helft ontsnapte de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk zelfs aan een achterstand door een gemiste penalty van Brian Brobbey. Een kwartier voor tijd maakte John Yeboah de bevrijdende treffer.
Zes ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie krijgen na het reguliere seizoen nog de kans om via de play-offs promotie af te dwingen. Zij moeten zien af te rekenen met de nummer zestien van de Eredivisie

Steve Tunga van Almere City in duel met Quinten Timber van Jong Ajax (Foto: (Ron Baltus)