Almere City krijgt Dordecht in slotfase op de knieën

25 januari 2021 08:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van FC Dordrecht. In een moeizaam duel vielen alle doelpunten in het laatste kwartier. Het team van trainer Ole Tobiassen blijft daardoor mede-koploper in de KeukenKampioen Divisie.

Faris Hammouti opende de score en tekende ook de laatste treffer aan in extra tijd. Tussendoor was het Damon Mirani die zijn vijfde treffer van het seizoen maakte. Hammouti leek tegen de Dordtenaren aanvankelijk niet zijn dag te hebben. De middenvelder ploeterde, maar miste telkens doel. In de tweede helft leek hij de openingstreffer snel voor zijn rekening te nemen, maar scheidsrechter Bax oordeelde dat hij dat vanuit buitenspelpositie deed. Het is dan al de tweede treffer die door Bax wordt geannuleerd. Eerder kroop Thomas Verheydt bij een voorzet goed voor zijn tegenstander en rondde af, maar in de ogen van de leidsman zette de aanvaller daarbij de tegenstander op ongeoorloofde wijze opzij.

Slotfase

In de slotfase gooide Hammouti alle last van zijn schouders door een voorzet van Tim Receveur tot doelpunt te verlengen. Daarna ging het snel: Mirani verdubbelde de score met een kopbal uit een corner en Hammouti zette een streep onder de avond door in blessuretijd zijn directe tegenstander uit te kappen en bekwaam een hoek uit te kiezen. De assist kwam daarbij van jeugdspeler Stije Resink. Maandag 1 februari is de volgende wedstrijd van de Almeerders. Dan wordt om 21 uur gespeeld tegen NAC Breda.

John Yeboah

De Duits-Ghanese flankspeler John Yeboah wordt voor een half jaar gehuurd van Willem II. Almere City FC heeft tevens een optie tot koop bedongen. Yeboah speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg. Technisch manager Teun Jacobs: ,,Yeboah is een buitenspeler met snelheid, diepgang en creativiteit. Bovendien is het een goede gozer, met de juiste instelling. John heeft reeds bewezen dat hij op Eredivisieniveau een gevaarlijke speler is. Als je kijkt naar zijn trackrecord, dan zie je bovendien dat hij waanzinnig veel goals heeft gemaakt en assists heeft gegeven in Wolfsburg O19. Met zijn kwaliteiten is hij een welkome versterking voor onze selectie."

Faris Hammouti, hier in actie tegen Jong AZ. (Archieffoto: Ron Baltus)