Almere City pakt weer een zege

22 februari 2021 09:30

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Top Oss weer een zege geboekt. Daarmee blijven de Almeerders volop in de strijd met Cambuur en de Graafschap om de bovenste drie plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Ole Tobiassen oogde scherp en geïnspireerd, voornamelijk over de flanken. De openingstreffer werd ingeluid door een afzwaaiende voorzet van Thibaut Lesquoy die op het hoofd van Thomas Verheydt plofte. De topscorer knikte de bal achter de keeper. Na die opening leek Almere City FC even het gas terug te nemen, maar werd er af en toe toch verrassend gecombineerd. Een pirouette van Yeboah, die bediend werd door Kaandorp, stuitte op de doelman van Oss. En ook Damon Mirani kwam van dichtbij niet tot de verdubbelaar.

0-2

Daniël Breedijk was na een half uur de gelukkige die de 0-2 op zijn naam mocht schrijven. Uit een corner steeg hij boven zichzelf uit om Almere City FC in schijnbaar rustig water te krijgen. Dat was broodnodig, omdat Mart Remans even daarvoor de troepen weer even had wakker geschud. Remans raakte de dwarslegger, nadat keeper Woud een afstandsschot niet onder controle kreeg.

Na de 0-2 volgden de kansen elkaar snel op, maar was Almere City FC te onzorgvuldig. Kaandorp en Yeboah kwamen oog in oog met de keeper maar verzuimden de Ossenaren te pijnigen. Dat komt in de Keuken Kampioen Divisie onherroepelijk als een boemerang bij je terug. In de tweede helft was het namelijk Philippe Rommens die kort na rust met een afstandsknal de spanning terug in de wedstrijd bracht: 1-2.

Verlammend

De aansluitingstreffer werkte verlammend. Voormalig Almere City FC-speler Kyvon Leidsman veranderde een schot in de ' zestien meter' van richting en promoveerde deze tot gelijkmaker.

Het was de kleinste man van het veld die Almere City FC van het infuus haalde. Een geniepige vrije trap van Receveur zette John Yeboah vrij in het strafschopgebeid en die kopte raak. Almere City FC gaf die voorsprong niet meer weg. Diep in de blessuretijd werd de wedstrijd door twee invallers definitief beslist, toen Elias Sørensen binnenwerkte na keurig te zijn bediend door Xian Emmers.

Testwedstrijd

Zondag is Almere City FC onderdeel van een FieldLab tegen SC Cambuur. Het is te hopen dat het verliesvaccin dan op volle toeren werkt. In het Yanmar Stadion wordt voor maximaal 1.500 supporters om 12.15 uur afgetrapt. Seizoenkaarthouders kunnen zich aanmelden via ticketing@almerecity.nl