Almere City profiteert niet optimaal van uitglijder Cambuur

11 januari 2021 09:30

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft vrijdagavond een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om op gelijke hoogte te komen met SC Cambuur en de tweede periodetitel te claimen. Met het gelijkspel tegen Eindhoven liepen de Almeerders wel een puntje in op de lijstaanvoerder die verloor van FC Volendam.

Met een reputatie van Duitse overwinningen de laatste weken leek Thomas Verheydt ook vrijdag de bal in de laatste speelminuut in de touwen te jagen. FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels tikte die bal echter met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek en voorkwam daarmee een nieuwe overwinning van de Almeerders. De wedstrijd eindigde in 0-0.
FC Eindhoven kreeg daags voor de wedstrijd een tikkie te verwerken, omdat het hoger beroep tegen de rode kaart van verdediger Amevor voor een onbenullige overtreding tegen De Graafschap werd afgewezen. Achteraf bleek het een zege. Het team uit de lichtstad trokt om die reden een verdedigingsmuur op, waar voor Almere City FC geen doorkomen aan was. Almere City FC speelde de bal rond, maar wist geen openingen te creëren.

Tweede helft

Ook in de tweede helft liet Almere de aanvallende intenties zien, maar tot doelpunten leidde het niet. Met vier nieuwe krachten in de laatste 25 minuten probeerde City de wedstrijd nog naar de hand te zetten. Ook met de inbreng van Oussama Bouyaghlafen en Steve Tunga, en later met creatievelingen Jearl Margaritha en Guillermo Gauna, lukte het de trotse nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie niet om een bres te slaan in de Brabantse verdedigingslinie.

Door het ene puntje wordt de achterstand op koploper SC Cambuur tot twee punten. De achtervolgers echter, met uitzondering van NAC Breda, kwamen allemaal twee puntjes dichterbij. Vrijdag speelt een uitduel tegen Jong AZ. Het is de eerste wedstrijd van de derde periode.

Een uiterste poging van Guilermo Gauna om Almere aan een zege te helpen. Tevergeefs. (Foto: Ron Baltus)