'Almere de sportiefste en gezondste stad van Nederland'Petitie wijst gemeente op belang Sport

15 januari 2010 07:39

ALMERE - De gemeente Almere heeft het sportbeleid de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd. Dat is de mening van het Sportief Burgerinitiatief. Juist nu het kabinet met het Olympisch Plan 2028 de sport in Nederland flink stimuleert, willen de initiatiefnemers dat ook Almere de sport meer prioriteit geeft. Ze hebben daarvoor een petitie opgesteld die via internet door iedereen te ondertekenen is.


Drijvende kracht achter het Sportief Burgerinitiatief is de Almeerse Kyra Mollema. Zij heeft de petitie online gezet. "Nadat wij als initiatiefnemers eind vorig jaar bij elkaar kwamen, hebben we een kernachtige samenvatting gemaakt en daar een petitie van gemaakt. We hopen dat veel Almeerders deze willen ondertekenen. Op die manier moeten we de sport weer op de gemeentelijke agenda krijgen. Met zoveel jeugdige inwoners moet Almere de ambitie hebben om de sportiefste en gezondste stad van Nederland te worden."
In de eerste vijf dagen meldden zich al zeventig ondertekenaars van de petitie. Mollema beaamt dat het Sportief Burgerinitiatief veel positieve reacties heeft opgeleverd. "Het is duidelijk dat veel Almeerders van mening zijn dat er in Almere onvoldoende betekenisvol wordt omgegaan met de sport. Er is geen daadwerkelijke visie en ambitie. Er is onvoldoende steun en inzet om partijen in Almere met elkaar te laten samenwerken. En ook onvoldoende toepassing van de positieve effecten van sport."
Zo telt Almere het hoogste aantal dikke kinderen van Nederland. Dat zou op het stadhuis de alarmbellen moeten doen rinkelen. Mollema: "Almere verdient het beste. De petitie die wij als Sportief Burgerinitiatief online hebben gezet moet de gemeente wijzen op het belang van sport."
In kader

Petities.nl

De petitie 'Almere de sportiefste en gezondste stad van Nederland' is voor iedereen te ondertekenen via de website www.petities.nl en zoek op 'almere'. De exacte locatie is: www.petities.nl/petitie/almere-sportiefste-gezondste-stad-van-nederland.