Almere DEZE WEEK bij keuzemodules Baken Trinitas Gymnasium

01 april 2009 07:00

ALMERE - Op het Baken Trinitas Gymnasium (BTG) zijn afgelopen weken de keuzemodules voor leerjaar 2 van start gegaan. Hestia Ruben, redactrice van Almere DEZE WEEK, kwam langs.

Door Hanneke van Setten (leerling Baken Trinitas Gymnasium)


Keuzemodules zijn activiteiten naar keuze die de leerlingen van het BTG volgen. De keuze reikt van Chinees en sterrenkunde tot maatschappelijke stages en het bestuderen van dierengedrag. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met het Media-departement van de school. Hier is op dit moment een groepje bezig met het opzetten van een schoolkrant en anderen met het maken van een film voor brugklassers op het BTG. Bij deze module kwam Hestia Ruben de afgelopen twee weken een kijkje nemen. De redactrice van Almere DEZE WEEK gaf les over het maken van een schoolkrant en gaf daarbij veel bruikbare tips. Hier hebben de leerlingen veel aan gehad. Hestia legde onder andere uit hoe een tekst in elkaar zit en hoe je een goede kop kunt bedenken. Ook gaf ze nuttige antwoorden op de vragen die de kinderen aan haar stelden.
De film voor brugklassers zal over twee maanden af zijn en de eerste schoolkrant van het Baken Trinitas zal rond de kerst verschijnen.