'Almere DEZE WEEK MTB Classic' in aantocht!

23 februari 2011 06:00

POORT - Nog een paar dagen om de benen warm te fietsen voor de 'Almere DEZE WEEK MTB Classic', want zondag 27 februari is deze toertocht voor mountainbikers door de groene gebieden van Almere.


Het is de tweede keer dat de Fiets Race & Toer Club Almere (FRTCA) en Almere DEZE WEEK deze toertocht organiseert. Het startpunt is bij het Topsportcentrum in Almere Poort. Er kunnen twee verschillende afstanden worden gereden; van 25 en 50 kilometer. De route is helemaal uitgezet dus iedereen kan de route op zijn eigen tempo rijden.

Start

De startlocatie is bij het Topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan 7 in Almere Poort. De starttijd is van 9.00 tot 10.00 uur. Voor deelname is het inschrijfgeld 5 euro. NTFU Toerfietskaarthouders krijgen hierop 1 euro korting. Om lange wachtrijen te voorkomen kunnen deelnemers zich van tevoren inschrijven. Inschrijven kan via www.frtcalmere.nl of www.almeredezeweek.nl, of op de dag zelf bij de startlocatie.
Deelnemers die jonger zijn dan 14 jaar mogen gratis meerijden. Zij mogen echter alleen onder begeleiding van een volwassene meerijden. Onderweg zal een verzorgingspost aanwezig zijn en naafloop is er voor iedereen en kop snert. Bij de fietsclub staat veiligheid altijd in een hoog vaandel. Daarom is het dragen van een valhelm verplicht.