Almere Doet Mee met een werkconferentie over preventie van armoede"We leren mensen prioriteiten ste

10 februari 2010 08:36

FILMWIJK - "Veel mensen hebben het nu moeilijk", zegt Lucretia Servet van de Vereniging Wij zijn er Ook. Daarom organiseert zij en Genia Soudain van het Adviesorgaan Senioren op zaterdag 13 februari een werkconferentie over preventie van armoede en sociale uitsluiting. "Aan het eind van de dag willen we een lijst aanbevelingen hebben voor de nieuwe gemeenteraad. Zodat ook zij weten hoe het ervoor staat."


Exacte cijfers over hoeveel Almeerders er in de armoedegrens leven, heeft Servet niet. Maar dat "het er meer zijn dan je zou denken", dat weet ze wel. "Vooral veel 60-plussers hebben het zwaar merken we. Sommigen zitten financieel aan de grond en weten niet hoe ze er uit moeten komen. Op de werkconferentie geven we workshops zodat ze kunnen leren hoe ze met geld om moeten gaan. We leren ze daarin prioriteiten stellen."
De werkconferentie wordt georganiseerd in het kader van het Europese Armoedejaar 2010. Het hele jaar wordt met diverse activiteiten de aandacht gericht op armoede en preventie. Soudain: "We richten ons met de werkconferentie in eerste instantie op de beleidsmakers. Hen willen we aan het eind van de dag een pakketje tips meegeven voor de preventie van armoede. Maar ook de hulpverleners, betrokken burgers en mensen die zelf onder de armoedegrens leven zijn welkom. Armoede kun je niet uitbannen, maar je kunt mensen wel advies meegeven, en structuur. Dat proberen we met deze conferentie."
De werkconferentie wordt georganiseerd op zaterdag 13 februari in het Filmwijkcentrum aan het Walt Disneyplantsoen in Filmwijk van 13.00 tot 17.00 uur. Na afloop kunnen deelnemers genieten van een (gratis) Surinaams buffet. Deelname is eveneens gratis. Na afloop van de conferentie wordt er een collecte gehouden voor het Goede Doel van de Maand, het Voedselloket Almere (VLA).
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Lucretia Servet: l.servet@chello.nl. Kijk voor meer informatie op www.bijzonderenodenalmere.nl.