Almere doneert 50.000 euro aan Haïti

28 januari 2010 11:14

ALMERE - Het College van B en W en de gemeenteraad hebben besloten de getroffenen in Haïti te ondersteunen door een geldbedrag te doneren van 50.000 euro aan gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties.


Op 12 januari is Haïti door een ernstige aardbeving getroffen. De beving heeft vele slachtoffers gemaakt en heeft een grote vluchtelingenstroom op gang gebracht. Het college en de raad hebben besloten dat ook de gemeente Almere een bijdrage wil leveren aan de hulp aan dit land.

Veel initiatieven van Almeerders

Ook is de gemeente blij met de vele initiatieven van Almeerders, die de betrokkenheid van de inwoners van de stad toont bij het door de ramp getroffen gebied. Zo heeft een groep leerlingen van de basisschool 't Zonnewiel bij de Albert Heijn in Parkwijk zaterdag 23 januari lege flessen opgehaald. De opbrengst van de ingeleverde flessen, 2.344,09 euro, gaat naar giro 555. De gemeente ondersteunt met de donatie de verschillende initiatieven en onderschrijft het medeleven van veel burgers in onze stad met de getroffenen in het rampgebied.