Almere grijpt weer naast subsidie campusplannen

18 februari 2021 17:00

ALMERE – De aanvraag van 8 miljoen euro die de gemeente heeft gedaan bij het Rijk voor de bouw van de campus is door Binnenlandse Zaken (BZK) opnieuw afgewezen. De gemeente is 'verwonderd' over de beslissing.

Almere had zich bij het Rijk aangemeld voor de woningbouwimpuls die het kabinet heeft ingesteld om versneld een aantal bouwprojecten in het land te voltooien. Vorig jaar liep Almere het geld mis omdat de formuleringen in het aangeleverde papierwerk nog onvoldoende waren in de ogen van Binnenlandse Zaken. Wethouder Maaike Veeningen gaf aan dat het ministerie bij de volgende aanvraag zou meedenken over de juiste formulering. Dat heeft dus niet geholpen.

Zoals bekend wil het college – vooralsnog - op het Festivalplein 1500 studentenwoningen bouwen, de Landdrostdreef veranderen in een stadsstraat en het hoofdgebouw van Windesheim neerzetten. Omdat enorme project te bekostigen had Almere zich bij het Rijk aangemeld voor de woningbouwimpuls die het kabinet heeft ingesteld om versneld een aantal bouwprojecten in het land te voltooien.

Verwonderd

In een reactie laat de gemeente weten 'verwonderd' te zijn over het besluit van het ministerie. "We zijn woensdagmiddag op de hoogte gesteld over het besluit van ministerie om de aanvraag niet toe te kennen. De overwegingen waarom volgen later nog door het ministerie. Wij zijn verwonderd over deze beslissing. Wij hebben bij het indienen van de aanvraag voor de tweede tranche immers opgetrokken met het ministerie. Dit heeft echter niet tot het gewenste resultaat geleid."