Almere groener met nieuwe hogeschool

10 juni 2009 07:00

POORT - De Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) Dronten wil in Almere Poort een nieuwe groene hogeschool opstarten. Deze hogeschool gaat studies aanbieden op het gebied van natuur, groene economie en leefomgeving. Vanaf 2010 studeren de eerste studenten in Almere. De opleiding start in het pand van het Groenhorst College.


De studies die de hogeschool aanbiedt zijn Bedrijfskunde (op het gebied van groen), Toegepaste Biologie en Stedelijke Natuur Ontwikkeling. Binnen deze studies kunnen studenten verschillende afstudeerprofielen kiezen die goed aansluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen, met name in de stedelijke omgeving.
Uniek aan de hogeschool is dat het onderwijs sterk verweven wordt met de omgeving van en in Almere. Studenten studeren niet alleen in een schoolgebouw in Almere, maar doen een groot deel van hun praktijkervaring op in de vele projecten binnen de gemeentegrenzen. Almere is immers één van de meest aansprekende projecten ter wereld op het gebied van stedelijke leefomgeving en loopt bij veel ontwikkelingen voorop. De hogeschool en de stad kunnen hierbij elkaar versterken en zorgen voor een inspirerende leer-, woon- en werkomgeving.
Wethouder Martine Visser: "Ik ben enthousiast over de plannen van de CAH Dronten en de voortvarende aanpak om snel te willen starten. Uiteraard draagt ook dit ertoe bij om meer Hoger Onderwijs en meer studenten in Almere te krijgen en het kan het duurzame profiel van Almere ten goede komen."
Het streven is om de komende jaren door te groeien naar een hogeschool met achthonderd studenten en in de toekomst ook internationale instroom te genereren.